середу, 3 травня 2017 р.

Вартові пам'яті

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

В.Симоненко

Наближається важливий день в історії нашої країни - день пам'яті і примирення, день перемоги у ІІ Світовій війні.
У нашій бібліотеці облаштовано книжковий колаж "Вартові пам'яті" та проведено годину пам'яті "Немає правди у війни, Вона лиш в мирі та любові!"




Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.


Нашим читачам були представлені фото-документи, наших співвітчизників, які не повернулися з війни,  їх спогади.


Деякі слухачі побачили фото своїх прадідусів і прабабусь, і трішки розповіли про них, хоч деяких нещодавно не стало. 



Разом з користувачами ще раз згадали, що "...Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 р. з попередньої злочинної змови керівництва двох країн-агресорів - фашистської Німеччини..."



Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні.


Знову ранок травневий
Білим квітом кружляє.
Ніжний килим зелений
Розстеляє до ніг.
Вітер шепче вітання
І приносить зітхання:
«Знов поменшало стежок
Від воєнних доріг»

М.Познанська

Полум’я вічного вогнища, вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою. Пожертвували своїм життям заради життя на землі. Війні не бути. Нехай панує мир! І ми про це подбаємо. Ніхто не забутий, ніщо не забуто. (Використані матеріали з Інтернету)

Немає коментарів:

Дописати коментар