пʼятницю, 25 травня 2018 р.

Першим було "Слово"

"СЛОВО"



Барвінково, волошково
В небі світиться зоря.
Починаймо рідне слово
Зі сторінки «Кобзаря».


Свято слов'янської писемності і культури виникло на честь творців слов'янської писемності, які визнані святими рівноапостольними братами. Кирило і Мефодій проживали в Греції.
Вважається, що слов'янська писемність зародилася в IX столітті. Вчені припускають, що в 863 році. У той період Кирило на основі багатьох іноземних мов, зокрема грецької, створив абетку для слов'янської писемності. При цьому він максимально враховував особливості слов'янської звукової системи. (інтенет-інформація)


До нашої бібліотеки завітали малята з дитячого садочка. Тому для наших малюків ми провели гарну годину мови "Першим було слово".


Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це найдорожчий скарб, переданий українцям сотнями й сотнями попередніх поколінь, виплеканий у давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці.
Тому для них ми підібрали дуже цікаві і гарні книжки: "Мовограй", "Словограй" І.Січовик, "Світ дитячих запитань" І. Коритченкова, "Хто придумав оцей світ?"


Разом з вихователем Сушко Н.Г. слухали про нашу мову, про слова...


Звучали приказки, скоромовки...


Звучали вірші про рідну мову:

Рідне слово любить ненька 
І співає: «Люлі-лю».
Так любив його Шевченко, 
Так і я його люблю.


Так як деякі з дітей у цьому році йдуть з дитячого садка, готуються до школи, для них розповіли про таку чарівну книжку як "Букварик", адже перші букви, перші слова, перші звуки вони будуть вчити саме з цієї супер-книги!


На базар ходив 
Комарик 
І придбав собі 
Букварик.
Каже мамі, 
Каже тату:
— Хочу азбуку 
Вивчати! 


А потім трішки розслабились і зайнялись улюбленою справою - переглядом цікавих улюблених мультфільмів. Цього разу це був мультик "Гуси-лебеді"...




Час промайнув дуже швидко, але було весело і цікаво.
Треба знати свою мову, яку спочатку чуєш, потім вивчаєш, потім пишеш, а потім читаєш...
Першим було СЛОВО...

Немає коментарів:

Дописати коментар