пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Знайомство: літературна Японія.


2017 рік - рік Японії.
Наші читачі продовжують знайомство з цією загадковою, колоритною, цікавою країною висхідного сонця.



У бібліотеці провели літературну годину "Знайомство: літературна Японія". Ми знайомилися з такими відомими і  видатними японськими письменниками як Кобо Абе, Кендзабуро Ое, Такесі Іто, Хотта Йосіе, Сейте Мацумото, Ісікава Такубоку, Саотоме Кацумото, Нацуме Сосекі, Ясунарі Кавабата. Про деяких з них наші слухачі чули, наприклад, про Ясунарі Кавабата і читали його твори, а про деяких дізнавались тільки у бібліотеці.


Ми читали уривки з таких творів як: Країна снігу" Я.Кавабата, "6 серпня 1945 року. Хіросіма звинувачує" Такесі Іто, "Клятва" С. Кацумото, "Жінка у пісках" та "Чуже обличчя" Кобо Абе та інші твори.



Усі разом читали прекрасні ліричні вірші Ісакави Такубоку.



Наше знайомство з японськими письменниками було неймовірно приємним і цікавим. Завдяки творам, ми поринули у світ японського народу, дізнались чим він живе, що відчуває, адже на його долю випали випробування, як і на нашу державу, варто лише згадати про трагедію Хіросіми  і Нагасакі, то аж серце завмирає...


Японія — дуже цікава країна з безліччю традицій, особливостей і правил поведінки, незвичних для західної людини.
Японія - країна без перебільшення унікальна. Нанотехнології тут дивним чином поєднуються з давніми традиціями, деякі звичаї діють нарівні з законами.
Ми разом з нашими читачами будемо продовжувати знайомство з цією чудовою країною та її культурою.










Немає коментарів:

Дописати коментар