неділю, 20 листопада 2016 р.

Революція Гідності - це наша свобода.


Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня в вирій полетіла...

Вони загинули, але перемогли,
Бо віддали життя для перемоги.
Живу їх пам'ять вік шануєм ми,
Увічнивши, як обеліск безсмертя.

Цими днями Україна згадує трагічні події, що сталися на майдані у Києві та вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні.
Ці дні - це вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.
У Першотравневій бібліотеці для юнацтва було проведено історичний репортаж "Революція Гідності - це наша свобода" та оформлено тематичну виставку.
Матеріали, представлені на виставці висвітлюють події на Майдані під час Революції гідності, розповідають про тих, хто  творив новітню історію України і ціною власного життя затвердив незворотність її демократичного поступу, про загиблих від пострілів снайперів, померлих у лікарнях героїв, названих народом «Небесною Сотнею». Найстаршому з них було 83 роки, наймолодшому – лише 17…


Разом зі слухачами ми поринули у ті трагічні події: "21 листопада 2013.
На майдані Незалежності у Києві пізно ввечері збираються люди, обурені рішенням уряду України зупинити на невизначений термін процес підготовки до підписання угоди з Євросоюзом. Станом на 21:30 повідомляють приблизно про тридцятьох активістів, але їхня кількість постійно зростає. Люди залишаються на Майдані всю ніч...".



Цей історичний репортаж доводить до наших читачів суть минулих подій на Майдані, і зокрема, те, що революція гідності не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї.


Нині саме за наші патріотичні переконання триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас. І наш обов’язок перед тими, хто загинув за Україну, пам’ятати про них, та зробити все можливе, щоб мрії про краще життя України стали реальністю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар