четвер, 17 листопада 2016 р.

Толерантність - крок до свободи


Якщо комусь допоможе
Твоя доброта і дружба твоя,
Ти щасливий, що день не марно прожито!
Ти на світі живеш не дарма!


Толерантність – це терпимість до іншої точки зору; способу життя, визнання за іншими права бути іншими. 
Декларація принципів толерантності

У нашій бібліотеці для наших користувачів було проведено інформхвилинку «Що таке толерантність» та оформлено виставку-тотем «Толерантність – крок до свободи». 




Перш за все розмова наша розпочалася з питання – «Що ж таке толерантність?» і взагалі звідки виникла традиція відзначати день торенантності.





Ми розповіли нашим слухачам, що міжнародний день толерантності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Він урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО з нагоди 50-річчя організації. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. Декларація проголошує «визнання того, що люди за своєю природоюрозрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним становищем, мовою, поведінкою і цінностям і мають право жити в мирі та зберігати свою індивідуальність». 





Біля нашого "Тотему Толерантності" відбулася дискусія між читачами. Кожен присутній висловлював свою точку зору, свою думку, яку охоче вислуховували і підтримували інші.


Вони зрозуміли, що сьогодні поняття «толерантність» має багато визначень: це співробітництво, дух партнерства, відмова від домінування та заподіяння шкоди, терпимість до чужих думок, визнання своєї рівності з іншими це вміння різних за світоглядом, несхожих один  на одного людей жити в мирі і злагоді та зберігати свою індивідуальність.




Усі бажаючі змогли виразити, те основне, що для себе винесли після спілкування у дружньому колі. 
Кожен знайшов своє ключове слово визначення "Толерантність", вписав його на листочку і приклеїв на наш "Тотем Толерантності".



Кожна країна особлива і жителі теж особливі. Ми різні, зовсім не схожі один на одного. У нас різний колір шкіри, ми говоримо на різних мовах, у нас різні звичаї і традиції. Але всі ми єдині в одному - ми люди. Люди на світло народжуються різними: несхожими, своєрідними. Щоб інших ти зміг розуміти, потрібно терпіння в собі виховати. Потрібно з добром до людей в будинок приходити, дружбу, любов у своєму серці зберігати! 
Наші користувачі для себе зробили висновки, що толерантність передбачає всього лише нормальні цивілізовані стосунки між людьми, адже світ і соціальне середовище багатомірні, а отже, і погляди на цей світ різні, вони не можуть і не повинні бути одноманітні або бути на чиюсь користь.



Немає коментарів:

Дописати коментар