вівторок, 1 листопада 2016 р.

Гріє душу село, моє рідне село.


Гріє душу село, моє рідне село.

І хлібом, і цвітом, і прадідом – дідом,
Гріє душу село, моє рідне село.
Моя отча земля, моя батьківська хата,
де із давніх-давен гріло серце Добро.

Першотравневому – 95.У цьому році наше славне село Першотравневе святкує своє 95-річчя з дня заснування.

Серед степів село моє чудове
там на світанні запахи медові,
теплом вітрів овіяні степи,
а в цьому краї народились ми.

Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя. Тільки в селі людина може так близько спілкуватися із природою, розуміти її душею. Наші маленькі села майже спорожніли, але для багатьох вони – маленька Батьківщина.
29 жовтня у селі Першотравневе відбулося свято, присвячене 95-річчю з дня його заснування та до дня визволення нашого села від німецько-фашистських загарбників.
Для наших односельців робітниками сільської ради, бібліотеки та клубу було організовано та проведено святковий концерт. 



Традиційно свято розпочалося з виступу сільського голови села Першотравневе Кузьмінського С.В., який привітав односельців зі святом і побажав миру, процвітання, благополуччя нашій громаді
Були вручені подарунки найстаршому жителю села, наймолодшому жителю, грамоти депутатам, пам’ятні подарунки захисникам Батьківщини, які проживають на території нашого села.
Село наші красиве і квітуче. Справжньою його окрасою є люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості



Для наших людей на святковому концерті звучали гарні пісні у виконанні Литвиненко О.В, Жолніної Н.О., Трохименко Л.М., Горбик О.Л., Шевченко В., Петренко Ангелінка: "Село, моє рідне село", "Ти солдат України", "Смуглянка", "Хай квітує Україна", "Ой, рушник, рушничок", 







Виконувались танці наймолодшими артистами – вихованцями дитячого садочку «Малятко». 










Також наймолодшими учасниками концерту було виконано українську пісню "Одна калина", глядачі з вдячністю допомагали малим артистам підспівувати цю пісню.







Звучав вірш "Балада", який виконала Мінакова Наталія і затронула у односельців найтонші куточки душі, та ритмічний танець, який виконала Могильна Марина.
Концерт супроводжувався показом презентації про наше славне село Першотравневе, яка складалася з фотографій, які були надані нашими односельцями.


На цьому свято не закінчилося. Воно продовжилося смачними частуваннями, танцями.
Свято пройшло весело, цікаво, смачно.
Тож хай процвітає наше славне, наше рідне село Першотравневе, хай буде мир та злагода у кожній родині та у нашій славній Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар