суботу, 7 травня 2016 р.

А пам'яті нічим не загасить, прожитого довіку не забути!

А памяті нічим не загасить,
прожитого довіку не забути.
І знову пригадалося в ту мить:
війна, важкі фронти
і роки скрути...
Д. Луценко "Конвалії"







У наш, зараз тривожний час, дуже важливо виховувати у прийдешнього покоління мужність, почуття патріотизму, любов до Батьківщини, до історії свого народу, а тим більш напередодні дня пам'яті та примирення, пошану до ветеранів Другої Світової війни.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр

До дня пам'яті та примирення у нашій бібліотеці ми разом з відвідувачами у рамках тижня пам'яті і шани провели годину пам'яті "А пам'яті нічим не загасить, прожитого довіку не забути!". 
До бібліотеки завітали малюки з дитячого садочка "Малятко".


Разом з вихователем Сушко Надією Григорівною ми розповіли нашій малечі, що мільйонам людей назавжди врізався в пам'ять біль Другої Світової війни, що сьогодні ми віддаємо данину пам'яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.
Розповіли про квіти перемоги - маки, чому саме маки стали символом Перемоги. Розповіли про те, що у кожного з малюків є прадідусі, які полягли за наше щастя, показали фото наших ветеранів, хоч їх багатьох уже немає живих. А війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. 


Розповіли, що ми повинні відчувати повагу до учасників бойових дій Другої Світової війни, гордість за своїх земляків і батьківщину.

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

Минають роки, відлітають у вічність… Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.
У бібліотеці у рамках тижня пам'яті і шани оформили книжковий колаж "1939-1940. Ніколи знову!".


Для старших відвідувачів ми провели бесіду біля книжкового колажу ""Згадаймо разом ті страшні роки!". На нашій виставці представлені матеріали про ІІ Світову війну, фото ветеранів-земляків, спогади про роки війни, які були розказані самими ветеранами, коли  ще ті були живі... 
Зараз майже не залишилось живих ветеранів...


Також на виставці представлені художні твори, оповідання, вірші відомих українських письменників, таких як Кирило Курашкевич, Олександр Довженко, Панас Запаренко, Юрій Збанацький, Дмитро Луценко та інші, які писали про тривожні дні ІІ Світової війни. Вони теж були рекомендовані для читання нашим користувачам.
Після бесіди наші читачі замислились і зрозуміли як це важливо саме тепер.
Ми, нащадки наших героїчних дідів і прадідів, повинні звертатись до наших  ветеранів зі словами вдячності за їх мужність і героїзм. Це вони зі своїми побратимами наближали свято Перемоги, віддаючи своє здоров’я і життя за мирне сьогодення.

Немає коментарів:

Дописати коментар