середу, 25 травня 2016 р.

Літературними стежками Європи.

Відомі письменники і поети європейських країн

(книга у польоті)


Куточків різних на Землі багато,
Європа серед них – найкраща над усім,
Бо саме тут нас народила мати.
Європа – наш великий спільний дім!







Щорічно у травні місяці ми відмічаємо День Європи.
Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи. На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, цей день – це хороша нагода познайомитися з культурою інших країн.

У Першотравневій бібліотеці до Дня Європи для користувачів було проведено креативну книжкову виставку - книга в польоті "Літературними стежками Європи". 

Для наших читачів ми запропонували своєрідно ознайомитися з книгами європейських країн. 



Їм були представлені такі відомі твори письменників, як Агата Крісті, Даніель Дефо з його безсмертним "Робінзоном Крузо", Віктор Гюго з його"Собором Паризької Божої Матері Пари"Стефан Цвейг, відомі з дитинства Астрід Ліндгрен з її безсмертним твором "Міо, мій, Міо" та "Пеппі Довгопанчоха",  незабутній Карлсон, Данте "Пекло" та інші книги відомих письменників та поетів Європи.


З творчистю багатьох письменників наші користувачі знайомі, а з деякими познайомились тільки зараз, з такими як Станіслав Лем, Ярослав Гашек Стефан Цвейг.


Поряд з видатними творами "у польоті", нашим читачам були представлені вислови цих відомих творців про людину, книги, життя: "Книга є альфа і омега будь-якого знання, початок початку кожної науки (С.Цвейг)", "Будьте людиною насамперед і найбільше. Не бійтеся занадто обтяжити себе гуманністю. (В.Гюго)"...


Для більшого ознайомлення наших читачів з європейськими письменниками, їх увазі було представлено презентацію "Літературними стежками Європи", у якій були зібрані відомості про письменників та поетів Європи.



Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів.

Ми, українці – часточка сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!
Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!



Немає коментарів:

Дописати коментар