вівторок, 22 грудня 2015 р.

Поріс чорнобилем Чорнобиль -

Бідою нашою поріс!

 


О Боже, Боже, як ти міг
Страшне це лихо в світ пустити.
Мабуть і думки не було
Що можуть зло таке вчинити...


Чорнобиль. ..
Це земля, стежки якої заросли травами, якими ніхто не ходить. Це слово сьогодні стало символом горя, страждань, розорених людських осель ...

У багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібно це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації.
Справа в тому, що 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.
Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора.
(http://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=337)
До дня вшанування учасників ліквідації наслідків аврії на ЧАЕС у нашій бібліотеці пройшов еконабат "Поріс чорнобилем Чорнобиль - бідою нашою поріс".
Для слухачів провели презентацію інформаційного колажу "Чи знаєш ти свте, як сиво ридає полин", де представлені матеріали про аварію на ЧАЕС, та  про учасника ліквідації аварії, нашого земляка - Нагібіна Олександра Володимировича, його спогади.

 
 
Для читачів продемонстрували документальний фільм "Таємниця Чорнобиля".
 

 
Читачі з цікавістю та хвилюванням переглядали фільм, адже зібрані факти - це жах...


 
Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції.
Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар