вівторок, 15 грудня 2015 р.


Маємо право - маємо обов'язки!


 Щороку 10 грудня міжнародне співтовариство відзначає День прав людини
Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.
У бібліотеці провели серед користувачів правову годину "Маємо право - маємо обовязки!"
Читачі дізнались, чому саме у цей день відзначають День прав людини.
"10 грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини"
.(http://volianarodu.org.ua/uk/Garyacha-tema/10-grudnya-Mizhnarodnyy-Den-prav-liudyny
 
 
Для наших читачів було показано презентацію "Закон любити у злагоді жити", де було розказано про права, які має людина, обов'язки. Кожна людина має право знати свої ПРАВА і виконувати свої ОБОВ'ЯЗКИ! Адже, якщо ти знаєш закон, значить ти - захищений.
 

Після цього грали у гру "Казкові герої у країні Прав". Слухачам були показані уривки з мультфільмів, де порушувались права, читачі повинні були відгадати, хто їх порушує і проти кого, які саме права були порушені.

 
Наші правознавці із задоволенням приймали участь у грі і дуже активно відповідали на запитання...
 
 
 
Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар