суботу, 28 квітня 2018 р.

За природу відповідає кожен


Природа - наш дім


Краса природи — справжнє диво.
Все неповторне і живе.
Де не поглянь, скрізь так красиво:
По небу сонечко пливе,
Навколо височіють гори,
Між горами дзюрчить вода.
А ліс зелений, наче море,
І всюди казка ожива!
(Надія Красоткіна)


Тиждень молодіжного читання продовжується. І цього разу він нас повів на вулицю, ближче до рідного довкілля. Так співпало, що у квітні ми відзначаємо День Землі.


Природу ніколи не застати зненацька. Теплого весняного ранку вона чарує ніжними ароматами квітів. В літню спеку разом з нами мліє під променями палючого сонця. Восени — дарує парчеві вбрання деревам і сипле до ніг золото. А взимку мирно спить під сріблястою шубкою снігу, сопучи високими кронами в глухому лісі.



У свою "корзинку для пікніка" ми зібрали найактуальніші та найпотрібніші книги: Р.Аллен "Як врятувати Землю", О.С. Колбасов "Правовая охрана природы", "Мир вокруг нас", Ю. Дмитрієв  та ін."Книга природи".



На нашому пікніку ми розмірковували над навколишнім середовищем, над природою, що нас оточує, над тим, що таке, взагалі, поняття  - "ЗЕМЛЯ" ...




А що ми знаємо про Землю? Яка ж вона, Земля? У кожного свої асоціації...Всі говорять: Земля, а кожен бачить і розуміє своє. Для космонавта, серед зірок і сузір'їв, - вона планета, для моряка - берег, для геолога - твердиня. Для солдата - вона образ Батьківщини, її просторів та цінність, яку він захищає, та сила, яка живить його. Для хлібороба земля - це те, у що він вкладає свою працю і любов, від якої жде плодючого хлібного дару...


Світ природи сповнений дивовижних барв, чудових звуків, досконалих рухів і форм...
На нашому екологічному пікніку ми говорили про все, що пов'язане із Землею, природою, довкіллям і дійшли висновку - який би ми зміс не вкладали у слово Земля - ми повинні бережливо і трепетно відноситись до всього, що нас оточую, ми повинні берегти і оберігати все, що нас оточує. У цьому і полягає сенс нашого з вами життя та існування.



Немає коментарів:

Дописати коментар