пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Молодіжне читання

А пам'ять лине в моторошні дні...


Не впізнаю - ні зблизька, ні здаля.
Це ти, Маріє, знов ідеш за гробом?
Тепер тут зона, а була земля...
Тут був чорнозем, а тепер - Чорнобиль...

Оксана Пахльовська

У рамках Тижня молодіжного читання і у день роковини Чорнобильської трагедії у бібліотеці пройшов екологічний набат "А пам'ять лине в моторошні дні" .


У бібліотеці для проведення заходу було оформлено фото-колаж "Зона біди", де були зібрані матеріали, які стосуються Чорнобильської трагедії та книги про неї.



Для користувачів провели презентацію книги "Мужність і біль Чорнобиля". Ця книга - данина пам'яті загиблих, вияв палкої вдячності всім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії.


Зачитували спогади нашого односельця Нагібіна Олександра Володимировича, який приймав участь у ліквідації аварії.


Для наших читачів було показано документальний фільм "Чорнобиль. Спогади очевидців", у якому звучали спогади людей, які знаходились у зоні під час аварії; людей, які вижили, приймаючи участь у ліквідації аварії.



Робота по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вимагала від усіх, хто брав у ній участь, гранічної швидкості, організованості і чіткості.


Першими ступили у небезпечну зону пожежники, співробітники міліції, медики. Вони чесно виконували свій службовий і громадянський обов'язок. Саме про таких людей був фільм, який дивилися наші відвідувачі.
Чорнобильська аварія - одна з найбільших за всю історію ядерної енергетики як за кількістю потерпілих від її наслідків, так і за економічним збитком.
Проминуть роки, століття. Та не лише жовто-блакитний стяг із чорною стрічкою щороку 26 квітня буде нагадувати про біль, принесений нашому народу Чорнобилем та про тих героїв, які поклали на вівтар власне життя заради нашого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар