середу, 1 листопада 2017 р.

Геловін по-першотравневски


Геловін по-першотравневски!


Весело розпочалися канікули у наших користувачів, а занадто коли вони прийшли до бібліотеки. 



Для наших читачів ми провели гарбузові страшні розваги "Геловін по-першотравневски".



 Гарненько підготувавшись з моїми помічниками, найактивнішими читачами бібліотеки, прикрасили бібліотеку...



Прикрасивши нашу бібліотеку, ми розпочали з невеличкої страшної розповіді про те, як з'явилося цікаве свято... А саме розповіли, що: "На думку багатьох дослідників, Геловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих, тобто має язичнецькі корені, зокрема від шотландського Савину..."


"...Також існують припущення, що Геловін розвинувся незалежно від Савину та має християнське підґрунтя...", наголосивши що "Під час святкування Геловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловлення яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.

Сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих». (матеріали з Інтернету).


Потім розпочали гарбузові страшні розваги: з чарівного гарбузика, який знаходився у мене у руках, кожен учасник виймав конкретне жахливе завдання і виконував його..


Наприклад, Віолетті випав фан "Показати Зомбі"...


І вона блискуче з цим впоралася, хоч і схожа була більше на Веселого Зомбі...


Денису випало завдання "Показати Привида і дуже налякати друзів"


З цим завданням ми впоралися разом...


Прикрасили, власноруч намальованими, малюнками... 



Усім учасникам були роздані невеличкі "пам'ятні сувенірчики", зроблені пам'ятні фото, щоб не забули де вони були і що робили у цей "жахливий день".



Свято "Геловін по-першотравневски" вдалося!


Немає коментарів:

Дописати коментар