середу, 30 березня 2016 р.

Туберкульоз: повинні знати



У березні є день - всесвітній день боротьби з туберкульозом, коли звертають особливу увагу на цю глобальну проблему людства. 
У нашій бібліотеці серед користувачів ми провели роз'яснювальну годину "Туберкульоз: повинні знати". Нашим читачам було представлено матеріали, які розповідали про туберкульоз, як його виявити, як треба оберігатися від туберкульозу, які правила гігієни треба дотримуватись, щоб не захворіти на туберкульоз і які профілактичні міри треба застосовувати.



Наші читачі дізнались, що ще задовго до Різдва Христового люди знали про існування такого захворювання, як туберкульоз . Так, чотири тисячі років тому у стародавньому Вавилоні, за часів правління великого Хаммурапі чоловіки володіють офіційним правом розлучатися з чахоточными дружинами.



Ми розповіли про те, що туберкульоз відомий з давніх років і представляє до цих пір важливу соціальну та медичну проблему. У світі щорічно захворюють 8 млн. осіб, а вмирають від туберкульозу 3 млн.


Наші читачі підтримували дискусію, що треба робити, щоб не захворіти на туберкульоз. 
Будьмо уважні до здоров’я своїх дітей. Адже захворювання на таке особливо небезпечне захворювання, як туберкульоз, можна попередити або зменшити його важкість. Рання та своєчасна діагностика захворювання дає гарантію повного вилікування хвороби.

Немає коментарів:

Дописати коментар