понеділок, 25 січня 2016 р.

Голокост - лихо століття

Голокост нам треба пам’ятати,
Адже пам'ять – то є наша совість.
Помилок таких не допускати,
Не писати геноциду повість.


У січневі дні ми згадуємо роковини пам'яті трагічних подій - Голокост...
Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має сумні сторінки...
Україна – це країна пісні й краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних…
1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об´єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту.
У нашій бібліотеці пройшла історична година "Голокост - лихо століття", присвячена сумній даті.  До уваги слухачів були представлені фотодокументи страшного геноциду...



Голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Наші читачі слухали страшні історичні факти трагедії (матеріали знайдені в Інтернеті). 
Символом Голокосту в Україні став розстріл близько ста тисяч людей, більшість із яких були євреями, у Бабиному Яру (м. Київ).
Загальна кількість загиблих українських євреїв можна оцінити в 1,8 млн. чол. У цілому Україна втратила близько 70% довоєнного єврейського населення. Це було складовою частиною трагедії Голокосту.




Голокост не забути ніколи і нікому...
Україна має свій Голокост. Пройшовши через страхіття Голодомору, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми зобов’язані берегти пам´ять про Голокост і не допустити повторення подібного пекла у майбутньому. 

Процвітай і слався, Україно мила!
Кращого життя ти, вірю, гідна,
В об’єднанні й мирі наша сила!
А вона нам зараз так потрібна!



Немає коментарів:

Дописати коментар