понеділок, 18 травня 2015 р.

Родина, як зірка єдина


«З родини йде життя людини» 



Сім’я, родина, рід – 

Які слова святі.
Вони потрібні кожному в житті.
Якщо зміцніє хоч одна родина- 
Міцніша стане наша Україна.



В Україні говорять: «Без сім’ї немає щастя на землі». Саме в сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.
Щорічно увесь світ у травні святкує день родини. Не оминула це свято і наша бібліотека. У цей день для читачів нашої бібліотеки було проведено конкурс малюнків "Моя родина", у якому із великим задоволенням взяли участь користувачі 5-6 класів. У кожен свій малюнок читачі вклали часточку свого серця і своєї любові до родини.




І вже, як ведеться у нашій бібліотеці, після закінчення конкурсу усі малюнки ми повісили в галерею, щоб їх міг бачити кожен користувач, який прийде до нашої бібліотеки.
Після конкурсу ми разом з нашими читачами провели літературний квест.
По нашій бібліотеці було заховано літери, з яких треба було скласти чарівне слово, яке є найголовнішим стержнем  всіх людей...
Спочатку  було запропоновано завдання-загадки, розгадуючи які, діти отримували підказки і з легкістю могли знайти чарівні літери.

  

Почався цікавий  пошук, діти швиденько знаходили потрібні літери. 
І от ця довгоочікувана мить настала! Усі літери зібрані!!! 


А ось наше чарівне слово!!!
Ми всі – український народ, який складається з родин – малих і великих, дружних і працьовитих. Родина – це не тільки рідні, родичі. Це  і весь народ український. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його, шанувати. Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне.
Вклоняємось всім вам доземно,
Як батьківській хаті з далеких доріг,
Як хлібу, що матінка чемно 
Кладе на вкраїнський рушник. 
Бо ж нашому роду нема переводу, 
Хай пісня єднає коріння святі, 
Дай, Боже, нам віру і братню згоду 
На довгії роки, на вічні роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар