вівторок, 23 січня 2018 р.

Моя єдина Україна




Таж хай це свято Злуки чи Соборності
Відродить наші паростки духовності,
Додасть любові до землі й народу
І допоможе цінувать свободу...



День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.
У нашій бібліотеці було оформлено та проведено історичне дослідження "Моя єдина Україна", на якій виставлено матеріали про історичну подію, зібрані факти та фото (з Інтернету).




Для читачів були представлені  деякі історичні факти: 
"...У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.
Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.
Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави..." (знайдено в Інтернеті)





Завдяки цьому заходу хочеться, щоб наші користувачі ознайомилися з цікавими фактами про Україну,  розширили знання з історії виникнення свята Соборності України. Та хотілося, щоб зробили певні висновки. 



Ці заходи ми проводимо, щоб виховувати патріотичні почуття та повагу до держави, та державної символіки нашої Батьківщини
Хочеться викликати інтерес до вивчення історії України.

Зламався врешті двох імперій мур!
і на розвалинах у слушну цю нагоду
З'явилися держави УНР і ЗУНР
Як вияв волі нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар