четвер, 6 жовтня 2016 р.

Життя моє - бібліотека!

Так, я книгар. Не лікар, не аптекар,
Не інженер, не вчитель, не банкір...
Я більше: Я Книгар!
Бібліотекар!
На заздрість всім, всьому на перекір.

Як починається наше знайомство з дивовижним світом бібліотек? Для деяких з нас це місце є джерелом інформації, сховищем книг. Для інших - читальні зали бібліотеки стають місцем, куди можна прийти і попрацювати, сховатися від суєти і шуму, відчути тепло та затишок. Для третіх - бібліотеки - центри інтелектуального дозвілля, де можна з користю провести свій час і погортати сторінки журналів і книг. 



Щорічно у вересні ми відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек. Свято, під час якого ми працівники бібліотек, приймаємо щирі поздоровлення, сердечні побажання. У цей день наші бібліотеки перевтілюються у яскраві кольори з квітами та повітряними кульками. 





Ми для своїх користувачів проводимо у цей день розмаїття різних цікавих заходів: конкурси, виставки, розкладки, подорожі...

Нас приходять поздоровляти усі, хто любить читати і проводити свій вільний час у нас у бібліотеці. А бібліотека, у свою чергу перетворюється у гостинну господиню, яка хоче показати себе, так би мовити, "у всій красі".


У нашій бібліотеці для користувачів провели цикл заходів до Всеукраїнського дня бібліотек: книжкову розкладку "Життя моє - бібліотека", яка складалася з розділів - "Найстарша книга у бібліотеці", де ми розклали найстарші книжки, які знаходяться у нашій бібліотеці, 
-  "Наймолодша книга у бібліотеці", де ми поклали наймолодші книги. - "Найчитаніші книги у бібліотеці", де виклали книги, які набільше люблять читати.



Читачам ми запропонували найцікавіші факти про бібліотеки, приготувавши виставку -цікавинку "Цікаві факти про бібліотеки". 



На цій виставці розмістили найцікавіше про життя різних бібліотек у різні часи: про те, що перші бібліотеки створювались при храмах, про бібліотеки-склади, адже перші бібліотеки являли собою склад з глиняних табличок, що містили в основному укази і закони, про те, що саме римляни придумали публічну бібліотеку, хоча й у трохи дивній формі. Будь-хто міг почитати книгу в ... лазні - у спеціально облаштованій кімнаті, де книги не піддавалися впливу води і пари.
Було запропоновано факти і про нашу бібліотеку: спогади, фотографії...




У наше свято  нас приходять поздоровляти колеги, активні читачі. А обовязково приходять наші потенційні читачі і постійні гості - малята з дитячого садочку "Малятко". 



Як завжди не з порожніми руками. Цього разу вони подарували нам саморобні книжечки!


Ну і звичайно традиційна "Жива книга побажань". У ній наші читачі залишають свої побажання.

 

Деякі читачі вирішили спробувати себе у ролі бібліотекарів, так би мовити взяти у свої руки обов'язки бібліотекарів. Вони спробували виконати запити користувачів - шукати потрібні книги.




Підводячи підсумки нашого свята, ми зрозуміли, що користувачі люблять нашу бібліотеку, цінують працю бібліотекарів, завжди приходять на допомогу, коли потрібно. А значить бібліотека - це наше життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар