суботу, 24 вересня 2016 р.

 Свічу пам'яті не погасити!

 


Війна назустріч молодому дню
Із гуркотом, із брязкотом котилась,
Лавиною металу і вогню
На нашу Землю й долю навалилась


Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України в Україні відзначається День Партизанської Слави.
Другу Світову війну називають всенародною. Підтвердженням такого визначення є широкий розмах партизанського руху та героїзм патріотів-підпільників, які зробили свій неоціненний внесок до перемоги над нацизмом.
 

У бібліотеці було оформлено книжкову викладку "Партизанськими стежками" і проведено історичну подорож "Свічу пам'яті не погасити". Для користувачів бібліотеки було підібрано тематичні книги, які присвячені партизанському руху і їх героїчній боротьбі за рідну Батьківщину.
Партизанська війна... Це окрема сторінка тих далеких військових подій.

 

Також у нашій бібліотеці було проведено фото-колаж "Бійці невидимого фронту".
Читачам була представлена виставка оформлена з фотографій наших ветеранів ІІ Світової. Звучали їх спогади, зібрані ще до того як їх не стало.



Всього ж на Херсонській землі проти окупантів воювало понад 700 партизанів і підпільщиків. Їх подвиг безсмертний. І ми – їх нащадки, і сьогодні пам’ятаємо героїзм цих мужніх людей.



 
Такі заходи ми проводимодля того, щоб  розширити знання учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху.



 

Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігали колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над нацизмом. А ми, прийдешнє покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє героїчне життя можемо дізнатися сьогодні тільки з їхніх спогадів, кінофільмів, творів художньої літератури.



Минають роки, відлітають у вічність.  Багато часу минуло з тієї тривожної ночі, коли  замовкли останні постріли, прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів людей. Усе далі відходять ті грізні роки, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав заради Перемоги  життя.
Закінчуючи нашу розмову, хочеться нагадати всім слова: «Батьківщину люблять не за те, що вона велика, а за те що вона своя». Сподіваюся, що ви діти, будете справжніми захисниками своєї Вітчизни.

Немає коментарів:

Дописати коментар