вівторок, 21 червня 2016 р.

Основний закон нашої держави


Конституція - основа життя, мій закон основний.


Синьо – жовтий прапор маєм
Й Володимирський тризуб,
Дон і Сян їх обіймають
Ти – народ – великолюб.


Наближається той день, коли ми святкуємо День прийняття Конституції України. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками,щоб сьогодні око нам милував синьо – жовтий прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, на повен голос заспівати " Ще не вмерла Україна". 
Конституція – це основний Закон держави, що має найвищу юридичну силу і встановлює засади політичної, правової та економічної систем держави.
Конституція України створена для людей і на благо людей.
У Першотравневій бібліотеці до дня Конституції оформлено  виставку-інформинку "Конституція  - основний закон держави".


А також проведено біля виставки дискусію "Конституція - основа життя, мій закон основний". Кожен відвідувач знає свої права, які прописані у Конституції України.


Читачі знають, що кожна людина на землі має право на освіту, оздоровлення, захист, медичне обслуговування ...





Ми зачитували відповідні статті, які знаходяться у Конституції України.


Наші читачі ознайомились з історією створення Конституції. Вони дізнались, що показовим правовим документом стала "Конституція" гетьмана Пилипа Орлика, в якій задокументоване право України на самоврядування й незалежне існування. Були і інші... Державне існування України ставало історичним фактом у Конституції від 29 квітня 1918 р. Президентом України був обраний Михайло Грушевський.
Поступ українського народу до утвердження суверенної і незалежної завершився днем прийняття нової Конституції України – 28 червня 1996 року. Конституційне оформлення незалежності України перетворило український народ з носія суверенітету на його володаря. Українська держава посіла "серед держав світу осібне і рівне становище".



Кожен з відвідувачів може ознайомитись з матеріалами, які знаходяться на нашій виставці.


Під синім небом України
Зазолотилися жита, 
У чулім серці воєдино
З'єдналася політра та.


Немає коментарів:

Дописати коментар