четвер, 2 квітня 2015 р.

Тиждень дитячого читання.

Ви ще не у бібліотеці?! 

То ми ідемо до вас!

Тиждень дитячого читання у Першотравневій бібліотеці вийшов за межі бібліотеки... і пішов у гості до наймолодших наших майбутніх читачів - у дитячий садок "Малятко". 
"Хто ходить в гості зранку, той чинить дуже мудро..." . Ця весела пісенька з відомого дитячого мультику про Вінні Пуха, дуже нам підходить, адже найактивніші і найвеселіші наші малята саме зранку. 


Їм подобається, коли ми до них у гості приходимо бо знають, що приходимо не з пустими руками, а з цікавими ідеями і цікавими загадками, книжечками, іграми.
Цього разу ми теж їх не розчарували. Ще й друзів привели - м'які іграшки, які люблять читати їх улюблені казки - Тигрулю, Солом'яного бичка, Мишку-Норушку, Мишка Косолапого та інших...
А почалася наша зустріч з яскравих книжечок та журналів, які ми їм принесли з бібліотеки. Діти з цікавістю їх розглядали.
Потім почався водоспад веселих загадок, які малятка дуже люблять розгадувати, а ми любимо загадувати:

Наче сонячні клубочки
Хтось розсипав біля квочки.
Хто це там пищить, малята?
Здогадалися?... (курчатка)

Хоч годинника не має,
Вранці він нас піднімає.
Кожен прокидається - 
З сонечком вітається. (півник)

   

Вони найрозумніші і все відгадують.

Та це була лише розминка. після загадок нам закортіло щось зробити своїми руками, адже у нас - найталановитіші діти. і ми з ними вирішили, що у цей день ми зробимо маленьких курчаток. І тут почалося...


Діти дуже старались і у них вийшли гарненькі курчатка.

Але найцікавіше у них було попереду. У нас з ними почалися "Шалені перегони"... між їх маленькими чемпіонами - мишками-норушками, які були виготовлені з підручних матеріалів - олівець, шнурок, м'яка іграшка. Малята були у захваті.


Під час цих перегонів було дуже весело, маляти змагалися між собою. 
Їм дуже сподобались ці змагання, а вихователька сказала, що так вони ще ніколи не грались.
Закінчилась наша зустріч найцікавішим заняттям для дітей. Ми читали разом їх улюблену казку "Рукавичка", яку наші малюки знають, майже, на пам'ять.



Наша зустріч пройшла дуже жваво, натхненно, і весело. 
Ми усі з нетерпінням чекаємо нових!
 




Немає коментарів:

Дописати коментар