пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Про100 Олесь Гончар: Слово, напоєне світлом

Слово, напоєне світлом...



"Він ніколи нічого не хотів для себе. Був красивий і гордий в юності і в високі свої літа".
Дмитро Білоус.

"...як важливо, щоб людина не втратила віри, не розгубила надій. значення часом майже рятівного набирають речі ніби малоістотні - спогад якийсь, усмішка напівзабута, прикмета, що іншого тільки повеселила б..." 
(уривок з твору О.Гончара "Циклон") 



"...Олександр Біличенко 1927 року при вступі до школи був записаний як Олесь Гончар (дівоче прізвище матері, прізвище бабусі та дідуся по матері; ім'я Олесь з'явилося, бо в класі вже був інший Сашко, тому, щоб розрізняти учнів, хлопця записали як Олесь). Також хлопцю було виписано в сільській раді нове свідоцтво про народження, згідно з яким він начебто народився в Сухій. Відтоді все життя Олесь Гончар вказував у автобіографіях, анкетах і відомостях для довідників як своє місце народження саме село Суху. Вже в наш час вдова Олеся Гончара Валентина розповіла про це, а також про справжнє місце народження.
Як підтвердження, було знайдено запис у метричній книзі Покровської церкви Ломівки про те, що письменник народився саме у Ломівці" (матеріали з інтернету).

До 100-річчя від дня народження видатного українського письменника Олеся Терентійовича Гончара, в рамках загальносистемного літературного марафону "Олесь Гончар - Людина світу, син Дніпра", у нашій сільській бібліотеці було оформлено літературний портрет-персоналію "Слово, напоєне світлом".
На виставці представлено твори українського письменника. Кожен відвідувач може прочитати біографію письменника або будь-який улюблений твір видатного українського письменника...
 


Читачі нашої бібліотеки взяли участь у конкурсі, оголошеному в нашій бібліотеці, "Улюблені твори Олеся Гончара в малюнках".  




Малюнки до таких творів, як: "Берег любові", "Бригантина", "Щоб світився вогник", "Собор", "Тронка" та інших. Ці малюнки теж були представлені на нашій виставці. 

        

Конкурс продовжено і нові ілюстрації будуть поповнювати нашу виставку.


Читаємо Олеся Гончара разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар