четвер, 15 грудня 2016 р.

Зона біди нашої



Впаде на землю зірка — Чорнобиль,
Гіркими стануть річки й озера,
Замість лісів залишиться лиш пил,
Лиш пустка, чорнота, химера.


14 грудня ми відзначали день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
У Першотравневій сільській бібліотеці було оформлено інформаційний куточок і проведено екологічний набад "Тривожні дзвони Чорнобиля".
 
 
 
Під час заходу згадували екологічну катастрофу та її наслідки та згадували ліквідаторів цієї катастрофи, їх мужність і сміливість. Вони були серед перших і першими пішли із життя. Коли їм у 1986 році сказали: «Треба»,— вони нічого не питали, поїхали в «зону». Працювали. Кожен з них робив там свою звичну справу.
 
 
 У ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, — наших співвітчизників і жителів інших держав.
 
 
 Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову. Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної сколихнули весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані.
 
 
Для наших читачів було показано презентацію "Зона відчудження".
Сьогодні зрозуміло: наслідки аварії на ЧАЕС могли б бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність тих, хто був там у перші тижні після лиха...
 

Немає коментарів:

Дописати коментар