понеділок, 9 березня 2015 р.

А березень - пісня! А березень - це казка!

"А березень - це пісня!

А березень - це казка!

А березень - суцільно чудеса і весна!.."

Вже стало доброю традицією відзначати на початку березня свято - Міжнародний жіночий день 8 березня.
Це день, коли відзначають також успіхи жінок у політичних, економічних та соціальних сферах, святкують минуле, теперішнє та майбутнє жінок планети.
Сучасне святкування жіночого дня вже  не має мету утвердження рівності, а вважається днем ​​весни, жіночої краси, ніжності, душевної мудрості та уваги до жінок. 
До Міжнародного жіночого свята 8 березня  Першотравнева бібліотека провела годину спілкування "А березень - це пісня! А березень - це казка! А березень - це свято Добрих, милих мам!"

Чому Міжнародний жіночий день святкується саме 8 березня? Яка історія 8 березня?
Читачі на цьому заході дізнались історію виникнення традиції святкування Міжнародного дня, коли текстильниці Нью-Йорку пройшли "маршем порожніх каструль" по Манхеттену, дізнались хто така Клара Цеткін... 


Разом з читачами ми прикрасили стіну-вітальню гарними листівками, які самі виготовляли. Ми виготовили гарні квіти з паперу, аплікації з квілінгу. Вийшло гарно. 
Кожен з користувачів одержав брошуру "8 березн - історія виникнення традиції", в якій зможе коротко ознайомитись з цікавими фактами свята.



                              

                       

Незважаючи на витки історії, свято прекрасної частини людства - перш за все свято, що викликає найкращі почуття в людей.








Немає коментарів:

Дописати коментар